4 Dutch Design Week

29 oktober 2011

In deze bijeenkomst reizen we af naar Eindhoven voor een bezoek aan de Dutch Design Week (DDW). De DDW presenteert ideeën, eigenzinnige werken en inzichtelijke oplossingen van vernieuwende ontwerpers. Meer dan 1.500 ontwerpers tonen hun werk, variërend van industrieel ontwerp, ruimtelijk ontwerp, grafisch ontwerp, textiel, mode, architectuur, duurzaam ontwerp en designmanagement & trends. Deelnemers aan de beurs zijn zowel gevestigde bureaus, high-profile ontwerpers, talentvolle nieuwkomers en net afgestudeerde designers. 

Gijs Bakker, hoofd masteropleidingen aan de Design Academy Eindhoven, geeft een korte introductie waarna docenten en studenten hun werk op de DDW tonen. Na de lunch zal er onder leiding van Max Bruinsma, hoofdredacteur Items, tijdschrift voor vormgeving, gediscussieerd worden over het werk dat men gezien heeft. De groep splitst op en bekijkt verschillende locaties op het Strijp terrein. Daarna komt de groep weer bijeen om verder te discussiëren over datgene dat gezien is. Ons programma eindigt om 17:30 uur, maar de DDW sluit pas in de avond.

Bereid je voor op deze bijeenkomst door je te orienteren op het programma van de Dutch Design Week. 

Let op: Registreer jezelf vooraf aan de bijeenkomst op de website van de DDW - klokgebouw registratie.

 

Gijs Bakker geeft een rondleiding op de Graduation Show, Design Academy Eindhoven. Foto: Kerianne Quick

locatie en rooster

Datum: 29 oktober 2011

Let op: Registreer jezelf vooraf aan de bijeenkomst op de website van de DDW - klokgebouw registratie. Lunch is op eigen gelegenheid. Houd rekening met reistijd naar het Strijp terrein. Raadpleeg voor verschillende vervoersmogelijkheden de website van de DDW.

Locatie: Dutch Design Week, Eindhoven
10:45 uur
verzamelen bij De Witte Dame, Design Academy Eindhoven, Emmasingel 14, Eindhoven
11:00 uur introductie over de Design Academy Eindhoven door Gijs Bakker, hoofd masteropleidingen aan de Design Academy Eindhoven, waarna een rondleiding volgt langs studenten die hun werk tonen op de DDW.
12:30 uur einde ochtendprogramma
   
14:00 uur verzamelen bij hoofdingang Klokgebouw, Strijp
14:15 uur discussie onder begeleiding van Max Bruinsma, hoofdredacteur Items, tijdschrift voor vormgeving
15:00 uur kleine groepen bezoeken het Strijp terrein aan de hand van opdrachten van Max Bruinsma
16:30 uur verzamelen bij entresol, hal 4, Klokgebouw, Strijp. Disscussie onder begeleiding van Max Bruinsma
17:00 / 17:30 uur einde programma