8 de academie - jong talent

14 januari 2012

Vele Nederlandse academies hebben inmiddels wereldwijd een toonaangevende positie verworven, die ze moeten onderhouden en verder uitgebouwen. Ook voor de verzamelaar is het interessant om de ontwikkelingen van een academie te volgen en op deze manier jonge ontwerpers te ontdekken en te volgen in hun startende carrière.

Deze bijeenkomst vindt plaats op de Gerrit Rietveld Academie en het Sandberg Instituut te Amsterdam. De dag start met een introductie over de Gerrit Rietveld Academie en het werk van aan de academie verbonden (inter)nationale studenten. Hierna volgt een rondleiding langs de werkplaatsen en ateliers waar uiteraard ook werk te zien is. 's Middags bereiden de studenten van het Sandberg Instituut voor ons een 'lunch experience'. Na de lunch geven enkele studenten een korte presentatie van hun werk en is er de gelegenheid om voor een klein bedrag een designobject te kopen als herinnering aan wat een bijzondere middag zal worden.

Lunchexperience bij het Sandberg Instituut, foto: Nuankhanit Phromchanya

 

Lunchexperience bij het Sandberg Instituut, foto: Nuankhanit Phromchanya

locatie en rooster

Datum: 14 januari 2012

Locatie: Gerrit Rietveld Academie, Frederik Roeskestraat 96, en Sandberg Instituut, Frederik Roeskestraat 98, Amsterdam
11:00 uur
Ontvangst door Anke Weiss, docent Gerrit Rietveld Academie, na een introductie over de Rietveld Academie krijgen we een rondleiding langs de ateliers en ontmoeten we enkele studenten.
13:00 uur Ontvangst door studenten van en lunch experience bij Sandberg Instituut. Gevolgd door enkele presentaties van studenten en de mogelijkheid om voor een klein bedrag design te kopen.
15:30 uur Einde programma.

Let op: Houd er rekening mee dat tijdens deze lunch je verzocht zal worden om je schoenen uit te doen en op de grond plaats te nemen. De lunch kost 10 euro per persoon en jullie worden verzocht dit bedrag op de middag zelf cash te betalen. Mocht je geinteresseerd zijn om voor een klein bedrag een designaankoop te doen dan dient deze ook cash betaald te worden.