2 de kunst van het kiezen

24 september 2011

Deze bijeenkomst staat in het teken van de workshop 'de kunst van het kiezen', gegeven door Yvonne van Eekelen, voorheen docent moderne kunst, kunsttheorie en fotografie aan de Universiteit Leiden. Onder leiding van Kris Callens, hoofd collecties en presentaties, leggen we een bezoek af aan verschillende tentoonstellingen in het Zuiderzeemuseum. Kris Callens licht het verzamel- en presentatiebeleid van het museum toe en presenteert een aantal objecten waar de deelnemers een opdracht bij krijgen.

Vandaag zal je voor het eerst uitgedaagd worden om je mening over design te formuleren. Op grond van welke redenen maak je een keuze voor een bepaald object. Welk design zou jij aankopen en waarom? Je leert tijdens deze bijeenkomst begrippen te hanteren waarmee je design kunt beschrijven. En je leert bewust te kijken naar design en het object te beoordelen: welke criteria zijn er voor jou van belang en hoe beargumenteer je dat. 

locatie en rooster

Datum: 24 september 2011

Locatie: Zuiderzeemuseum, Enkhuizen - volg de bordjes ZZM
10:45 uur aankomst bij Zuiderzeemuseum
11:00 uur bezoek aan het depot van het ZZM
12:20 uur met de pont naar het buitenmuseum
12:50 uur Kris Callens geeft een rondleiding door het buitenmuseum
13:30 uur lunch op eigen kosten
14:15 uur centrale lezing door Yvonne van Eekelen, gevolgd door de workshop 'de kunst van het kiezen / de keuze van design'
16:00 uur Kris Callens bespreekt de 5 beste ontwerpen: waarom heeft het ZZM deze objecten aangekocht?
16:30 uur Yvonne van Eekelen evalueert en rond de dag af
17:00 uur pont terug naar de parkeerplaats - einde programma