3 de markt

8 oktober 2011

Deze bijeenkomst bestaat uit een bezoek aan een selectie van toonaangevende galeries, designwinkels, vintagestores en specialisten. De eigenaren geven ieder een presentatie over de doelstellingen van hun galerie of winkel, die naast commercieel ook idealistisch van aard zijn. Zij willen mensen, door middel van het kopen van design, actief in cultuur laten participeren. Design kopen, vinden zij, is een meetbaar bewijs van betrokkenheid en maakt het werk van de galerie of de winkel mogelijk, die op zijn beurt het werk van de designer mogelijk maakt. 

De bijeenkomst gaat van start met een bezoek aan Galerie Ra. Galerie Ra is gespecialiseerd in eigentijdse sieraden en vessels, maar laat ook regelmatig objecten en andersoortige accessoires of gebruiksvoorwerpen zien.
 Galerie Ra werd in 1976 geopend door Paul Derrez, en hij is sindsdien de drijvende kracht die Ra ontwikkelde tot een toonaangevend instituut op sieraadgebied.

Hierna volgt een bezoek aan de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) waar de HEMA ontwerpwedstrijd tentoongesteld staat. Na een ontvangst door Hans van Velzen, directeur OBA, geeft Rob van Thiel, hoofd conceptontwikkeling & styling HEMA, een lezing over de HEMA en de ontwerpwedstrijd. De HEMA ontwerpwedstrijd is een wedstrijd waarbij jonge ontwerpers worden uitgedaagd een tijdloos, klassiek product te ontwerpen. Bijzonder door zijn eenvoud én onderscheidend door zijn vormgeving. Een goed voorbeeld is fluitketel Le Lapin.  

locatie en rooster

Datum: 8 oktober 2011

Locatie: Galerie Ra, Nes 120, Amsterdam
10:45 uur inloop Galerie Ra
11:00 uur ontvangst en presentatie door Paul Derrez, galeriehouder Galerie Ra. De galeriehouder gaat in op het belang van een galerie voor kunstenaars/ontwerpers. Wat kan een galerie betekenen voor een verzamelaar? Ruimte voor het stellen van allerlei (dus ook praktische!) vragen.
   
12:00 uur tot
13:00 uur
lunch bij Brasserie Harkema, Nes 67, Amsterdam op eigen kosten en reistijd
   
Locatie: OBA, Oosterdokskade 143, Amsterdam 
13:00 uur inloop OBA 
13:15 uur ontvangst door Hans van Velzen, directeur OBA 
13:25 uur Rob van Thiel, hoofd conceptontwikkeling & styling Hema geeft een korte presentatie over het designbeleid van de Hema en de Hema Ontwerpwedstrijd.
14:15 uur  gelegenheid om langs de tentoonstelling van de Hema ontwerpwedstrijd te lopen
14:30 uur einde programma: er bestaat gelegenheid om op eigen initiatief te borrelen in het cafe van de OBA