10 adviescommissie designaankoop op Object Rotterdam

11 februari 2012

Eerst ontvangt Anne van der Zwaag, directeur van Object Rotterdam, iedereen op deze internationale beurs. Daarna dagen we je uit om onder leiding van Marjan Boot, conservator toegepaste kunsten en vormgeving van het Stedelijk Museum Amsterdam, een advies uit te brengen over een designaankoop op de internationale beurs Object Rotterdam. 

Je brengt het geleerde in praktijk en vormt eenmalig een adviescommissie designaankoop. Aan de hand van specifieke selectiecriteria spreekt de commissie zich uit over de kwaliteit van het design. Uiteindelijk bepaal je gezamenlijk welke objecten voor aankoop in aanmerking komen.

De bijeenkomst vindt plaats op een levendige locatie: Object Rotterdam is de internationale beurs voor eigentijds design en vindt gelijktijdig met Art Rotterdam plaats in het gebouw Las Palmas. Object Rotterdam toont unieke of in oplage geproduceerde objecten uit de wereld van actueel nationaal en internationaal ontwerp. De beurs presenteert limited editions en one-offs van nationale en internationale, gevestigde en upcoming designers, uit verschillende ontwerpdisciplines en in uiteenlopende materialen. Object Rotterdam legt het snijvlak bloot tussen design, crafts, fashion, architectuur en beeldende kunst en is dé plek voor verzamelaars, professionals en andere design liefhebbers.

 


locatie en rooster

Datum: 11 februari 2012

Locatie: Object Rotterdam, Las Palmas LPII, Wilhelminakade 326, Rotterdam
10:45 uur
verzamelen voor entree van Object Rotterdam
11:00 uur
ontvangst en introductie door Anne van der Zwaag, directeur Object Rotterdam
11:15 uur verzamelen in zaal voor een introductie door Marjan Boot, conservator Stedelijk Museum Amsterdam, op de opdracht Adviescommissie Designaankoop.
12:00 uur de groep wordt opgesplitst in vier groepen die de beurs bezoeken. Op basis van de eerder besproken selectiecriteria en met inachtneming van het te besteden budget selecteert elke groep twee objecten die in aanmerking komen voor de aankoop.
13:00 uur lunch op eigen kosten.
14:00 uur Per object dient een vertegenwoordiger van de groep de keuze te motiveren in ca. 5 minuten.
15:00 uur pauze. Tijdens de pauze zal Marjan Boot een top 3 samenstellen van de door de deelnemers voorgedragen objecten.
15:10 uur Marjan Boot presenteert de top 3 en geeft een toelichting op basis waarvan de keuze gemaakt is.
15:20 uur de deelnemers bespreken de top 3 en maken eindkeuze: het aankoopvoorstel.
15:45 uur een deelnemer presenteert namens de groep het advies voor de designaankoop, met inachtneming van de eerder besproken selectiecriteria en het te besteden budget.
16:15 uur afsluiting met rondleiding over de beurs langs de eerder genomineerde objecten door Marjan Boot.
16:30 uur einde programma