1 introductie

10 september 2011

Tijdens de eerste cursusdag staat kennismaking centraal. Kennismaken met de organisatie van My first Design Collection. Maar vooral de introducties op de centrale onderwerpen van de cursus: wat is design nu eigenlijk? En wat betekent verzamelen of wanneer ben je een verzamelaar? En tot slot, niet onbelangrijk, de kennismaking met je medecursisten. 

De start van My first Design Collection zal plaatsvinden in een inspirerende design omgeving: het Lloyd Hotel. Els van der Plas, directeur Premsela, Nederlands Instituut voor Design en Mode, en Ricardo Burgzorg, My first Art Collection, en partner van My first Design Collection, openen samen de eerste cursusdag. Vervolgens heet Suzanne Oxenaar, artistiek directeur van het Lloyd Hotel ons welkom en geeft een introductie over de locatie. Hierna volgt een introductie door Peter van Kester, designjournalist en curator, die ingaat op de vraag: wat is design nu eigenlijk? Hierop volgend geeft Renée Steenbergen, kunsthistoricus en publicist over het mecenaat, een introductie over verzamelen in Nederland. Zij vertelt over de historische rol van de kunstverzamelaar en diens invloed op het kunstklimaat. Renée maakt inzichtelijk hoe collectioneurs van oudsher hebben bijgedragen aan het instandhouding van cultureel erfgoed en hoe dat in onze tijd onverminderd geldt. Na een korte verhandeling van de organisatorische zaken sluit de eerste cursusdag met een kennismakingsborrel.

Els van der Plas, directeur Premsela, en Ricardo Burgzorg, My first Art Collection, heten de deelnemers van My first Design Collection welkom. Foto: Koos Looijesteijn.

Deelnemers van My first Design Collection, locatie Lloyd Hotel Amsterdam. Foto: Koos Looijesteijn. 

locatie en rooster

Datum: 10 september 2011

Het is deze zaterdag Open Monumentendag en het Lloyd Hotel stelt zijn deuren open. In het programma is een lezing van Suzanne Oxenaar, artistiek directeur Lloyd Hotel, opgenomen. Ter voorbereiding hierop kun je een kijkje nemen in het hotel.

Het is niet noodzakelijk om de publicatie van Thomas mee te nemen, een aantekeningenboekje en pen is voldoende.

Locatie: Lloyd Hotel, Oostelijke Handelskade 34, Amsterdam
13.15u
ontvangst in het Lloyd Hotel
13.30u
aanvangswoord door Els van der Plas, directeur Premsela, Nederlands Instituut voor Design en Mode en Ricardo Burgzorg, My first Art Collection, en partner van My first Design Collection 
13.45u welkomstwoord en introductie door Suzanne Oxenaar, artistiek directeur Lloyd Hotel over het Lloyd Hotel
14.05u introductie Peter van Kester, designjournalist & curator: wat is design?
14.50u pauze
15.05u introductie Renée Steenbergen, kunsthistorica, onderzoeken en publicist: wat is verzamelen en wie zijn verzamelaars?
15.50u organisatorische zaken van het trainingsprogramma verzorgd door Samantha Castano, gastvrouw vanuit Premsela / My first Design Collection
16.05u voorstelronde deelnemers en kennismakingsborrel
17.00u einde eerste cursusdag