3 de markt

13 oktober 2012

Deze bijeenkomst bestaat uit een bezoek aan een toonaangevende designwinkel en galerie. De eigenaren geven ieder een presentatie over de doelstellingen van hun galerie of winkel. Vragen die deze bijeenkomst centraal staan zijn ‘Is de galeriehouder of winkelier een idealist of heeft hij enkel commerciele belangen?’, ‘Is het kopen van design een meetbaar bewijs van culturele betrokkenheid?’, en tot slot ‘Maakt het kopen van design het werk van de galerie of winkel mogelijk en daarmee indirect ook het werk van de designer?’.

De bijeenkomst gaat vroeg van start bij Déjà Vu, een eigentijdse woon- en cadeauwinkel in het centrum van Nijmegen. In het vier niveaus tellende pand van ca. 800 m2 worden met meubels, woonaccessoires, verlichting en behang telkens verschillende sferen gecreëerd. U vindt er design-klassiekers naast de nieuwste hedendaagse ontwerpen. Nederlandse ontwerpers en meubelmerken zijn goed vertegenwoordigd. Daarnaast heeft Déjà Vu een bijzondere collectie sieraden en horloges.

Hierna volgt een bezoek aan Galerie Marzee. Galerie Marzee bestaat sinds 1979 en is een galerie voor hedendaagse sieraden. De galerie is gevestigd in een vier verdiepingen tellend gerestaureerd graanpakhuis gelegen aan de Waal in Nijmegen. Naast de grote verkoopcollectie en een museale Marzee Collectie zijn er vijf keer per jaar wisselende solo- en groepstentoonstellingen van sieraadontwerpers te zien. In de zomer vindt de jaarlijkse Marzee eindexamententoonstelling plaats van de afdeling sieraden van internationale academies en hogescholen. Ook worden er rondleidingen en lezingen georganiseerd. Met 850 m2 tentoonstellingsruimte is Galerie Marzee de grootste galerie voor moderne sieraadkunst ter wereld.

 

Déjà Vu

 

Déjà Vu

 

 

Galerie Marzee

 

Galerie Marzee

 

 

 

 

 


locatie en rooster

Datum: 13 oktober 2012

Locatie: Déjà Vu, Houtstraat 57 Nijmegen
09:30 uur Verzamelen voor de ingang van Déjà Vu
09:35 tot 10:30 uur  
Ontvangst en rondleiding door Ton Toonsen. Ton Toonsen neemt ons mee op reis door zijn winkel en vertelt over zijn keuzes betreft de collectie.  
10:30 tot
10:45 uur
Wandelen naar Galerie Marzee
Locatie: Galerie Marzee, Lage Markt 3 Nijmegen
10:45 uur Inloop Galerie Marzee
10:45 tot 11:45 uur Ontvangst en presentatie door Niki Heffels. Zij gaat in op het belang van een galerie voor kunstenaars/ontwerpers. Wat kan een galerie betekenen voor een verzamelaar? Ruimte voor het stellen van allerlei vragen.
11:45 uur Einde programma: gelegenheid om op eigen initiatief te gaan lunchen