3 de markt

6 oktober 2012

Deze bijeenkomst bestaat uit een bezoek aan een selectie van toonaangevende galeries, designwinkels en specialisten. De eigenaren geven ieder een presentatie over de doelstellingen van hun galerie of winkel. Vragen die deze bijeenkomst centraal staan zijn ‘Is de galeriehouder of winkelier een idealist of heeft hij enkel commerciele belangen?’, ‘Is het kopen van design een meetbaar bewijs van culturele betrokkenheid?’, en tot slot ‘Maakt het kopen van design het werk van de galerie of winkel mogelijk en daarmee indirect ook het werk van de designer?’.

De bijeenkomst gaat van start bij The Frozen Fountain, een designwinkel die eigentijdse meubelen en woonaccessoires verkoopt. The Frozen Fountain onderhoudt nauwe contacten met ontwerpers die van diverse binnen- en buitenlandse kunstacademies komen. Dat levert een dynamische collectie op. The Frozen Fountain is opgericht in 1985 door Dick Dankers aan de Utrechtsestraat, in 1992 ging Cok de Rooy een partnerschap met hem aan en verhuizde de winkel naar de Prinsengracht waar het accent op vormgeving nog meer naar voren komt.

Hierna volgt een bezoek aan Galerie RA. Galerie Ra is gespecialiseerd in eigentijdse sieraden en vessels, maar laat ook regelmatig objecten en andersoortige accessoires of gebruiksvoorwerpen zien.
 Galerie Ra werd in 1976 geopend door Paul Derrez, en hij is sindsdien de drijvende kracht die Ra ontwikkelde tot een toonaangevend instituut op sieraadgebied.

Galerie Ra

The Frozen Fountain

 


locatie en rooster

Datum: 6 oktober 2012

Locatie: The Frozen Fountain, Prinsengracht 645, Amsterdam
10:55 uur verzamelen voor de ingang van The Frozen Fountain
11:00 uur ontvangst en rondleiding door Cok de Rooy. Cok de Rooy vertelt over het initiatief van zijn designwinkel. Ruimte voor het stellen van allerlei (dus ook praktische!) vragen.
   
12:15 uur tot
13:45 uur
lunch bij Brasserie Harkema, Nes 67, Amsterdam op eigen kosten en reistijd
   
Locatie: Galerie Ra, Nes 120, Amsterdam
13:45 uur inloop Galerie Ra 
14:00 uur ontvangst en presentatie door Paul Derrez. De galeriehouder gaat in op het belang van een galerie voor kunstenaars/ontwerpers. Wat kan een galerie betekenen voor een verzamelaar? Ruimte voor het stellen van allerlei vragen.
15:00 uur einde programma: er bestaat gelegenheid om op eigen initiatief te borrelen